Антоанета Атанасова

| Консултант по кризисни отношения, раздяла и развод

Когато раздялата или разводът ни погълнат изцяло емоционално и физически, много често не можем да вземем адекватни решения за себе си и нашите деца. Заливат ни чувства, които е трудно да контролираме.

Като човек преживял тежка раздяла знам, че разводите и разделите не винаги изваждат най-добрите качества в хората. В много от тях сме заслепени от болката, страх от неизвестното, чувство за вина и куп други емоциии. Неусетно разводът и раздялата се превръщат в тежък конфликт, на който свидетели са и нашите деца.

Затова съм тук до вас, за да споделя моят опит и да преминем заедно през този труден етап от живота ви.

Създадох Програма „Заедно през раздялата“, за да помогна на вас в този труден момент. С помощта на екип от терапевти, психолози и адвокати, разработихме специални методи, чрез които да ви преведа през развода и раздялата и   излизайки от кризата по уверени и щастливи.

Ето някои причини, поради които може да обмислите да потърсите консултант по развод и раздяла: 

Заедно през раздялата

Толкова сте уплашени за бъдещето си, че не можете да вземате решения.

Нямате представа как ще се справяте сами

 Не знаете нищо за развода от юридическа гледна точка-издръжки и родителски права  

Как да кажем на детето за раздялата

Не сте работили и ви трябва план, за да се справите с финансите

Измъчват ви въпроси – Кой ще е най-безболезнения начин да  кажете на децата и как ще реагират те

Не знаете какви последствия ще има това върху тях

Заедно през раздялата

Опитвате се да подобрите комуникацията с бившия ви партньор, но не се получава.
Искате да „оцелеете“ като родители и да останете хора след развода

Търсите варианти да  избегнете типичните роли на добър/лош родител след раздялата

Цени за консултации

консултация за раздяла и развод
  • Опознавателна онлайн среща 30 мин. – Безплатно
  • Консултация на живо от 60 минути – 79,00 лв.
  • Консултация онлайн от 60 мин. – 69,00 лв.

Консултациите на живо се провеждат в гр. София, ул. Гургулят 2

Запази час тук:

Какво е Консултант по кризисни отношения раздяла и развод

В повечето страни терминът за този тип услуга е „Divorce coach”. В буквален превод коучът по развод е подкрепящ ресурс, който помага на хората да вземат по-добри решения, като им предоставя мотивационна и емоционална подкрепа. Консултантите не е задължително да са терапевти или адвокати. Те не предоставят конкретни правни или финансови услуги.

В основата на тяхната подкрепа е създаването на безопасна и спокойна среда, в която хората да изяснят своите цели, интереси и емоции отнасящи се до техният развод или раздяла. Целта им е да подпомогнат комуникацията и да намалят конфликтите по теми свързани с родителски права, издръжка  м/у двамата родители, като постигнат добри резултати като родители в раздяла.

Много конселтанти по развод се фокусират върху текущите проблеми, докато други са по-конкретно насочени и обучени да помагат на един от съпрузите да продължи напред след края на брака. В повечето случаи се работи по индивидуални програми.

Често треньорът по развод ще препоръча други обучени професионалисти, които са специализирани в определени области, където човек се нуждае от повече помощ. Като например – психолози,терапевти, адвокати, финансисти и др.

Някои треньори по развод са сертифицирани, докато други са холистични, като използват емоционален и практичен подход, за да помогнат на хората да се справят със значителните промени при развода. Така или иначе, треньорът по развод е ефективен ресурс за подпомагане на процеса на преход и оздравяване.

ПРОГРАМА „ЗАЕДНО ПРЕЗ РАЗДЯЛАТА“

Заедно през раздялата

В моментите на объркване около развода е нормално да не сте сигурни кои са правилните решения . Може би вече сте направили консултация  с адвока, но не сте споделяли с никой вашите емоции и това, което преживявате. Въпросът е, че някой знае как да ви помогне, когато се чувствате объркани и безпомощни да се справите. Трябва да си направен от камък, за да не се чувстваш уязвим и уплашен.

Направих Програмата „Заедно през раздялата“ гъвкава и съобразена с вашите нужди. Ще съм до вас във всяко предизвикателство, стъпка по стъпка до новото начало.  Ще ви помогна да откриете собствените си ресурси, за да преминете през развода си с достойнство и яснота за новото бъдеще.

Програмата се изготвя индивидуално след предварителен разговор, за да се определят конкретно вашите нужди .Тя е специфична за всеки и, ако се налага включва допълнителни консултации със специалисти от екипа на Разделени Заедно.

Въоръжени с правилната подкрепа, можете и ще преминете през този развод и раздяла. Ще придобиете нова перспектива за живота си, ще започнем заедно ново начало. Научете кой от начините да отгледате свместно децата си е най-добър за вас. Заедно ще обсъдим как и каво да им кажете за вашата раздяла. Ще се справим с емоциите и трудностите при общуването с бившия ви партньор, ще поговорим за финанси, работа и всичко от, което имате нужда.

Наличието на някого, с когото да се консултирате и да получите обратна връзка ви дава перспектива и спокойствие, че взимате правилните решения. Вие заслужавате да получите подкрепа и да взимате решения, които ще ви помогнат да излезете от кризата с достойнство и спокойствие, че сте направили най-доброто за себе си и своите деца.

Запазете си час за опознавателна безплатна консултация, за да можете да зададете своите въпроси и да научите повече, за това как мога да ви помогна. Независимо дали ще останем заедно в процеса на вашата раздяла ще полечите ясна структура за това, какво трябва да направите, за да се справите.

КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОГРАМА“ЗАЕДНО ПРЕЗ РАЗДЯЛАТА“

ИЗГОТВЯНЕ НА ИДИВИДУАЛНА ПРОГРАМА „ЗАЕДНО ПРЕЗ РАЗДЯЛАТА“

След провеждането на първата индивидуална среща с мен, ще изготвя за вас индивидуална програма съобразена с вашите нужди. В зависимост от емоционалното ви състояние в рамките на програмата е възможно да включа и допълнителни консултации със специалист на Разделени и Заедно. Ако прецените, че програмата е удовлетворяваща за вас, то ще обсъдим кой пакет е подходящ за вас спрямо вашето време и финансови възможности.

Заедно през раздялата

МОДУЛ 1 – Как да овладеем своите чувства и емоции чрез приемане на раздялата

МОДУЛ 2 – Консултация с терапевт

МОДУЛ 3 – Как да се разведем от юридическа гледна точка. Обсъждане на казуси свързани с родителски права и издръжка. Консултация с адвокат по семейно право при необходимост.

МОДУЛ 4 – Какъв тип споделено отглеждане на децата да изберем. Определяне на режим на виждане и споделено родителство.

МОДУЛ 5 – Как да кажем на децата за раздялата и развода. Конкретни насоки и стратегии за поднасяне на информацията на вашите деца.

МОДУЛ 6 – Как да организираме финансите, жилището и работата. Конкретни насоки за справяне с проблемите от финансово естество, помощ при намиране на работа чрез партньорски програми и обучения. Изготвяне на профил със силни и слаби страни за търсене на работа.

МОДУЛ 7 – Как да приемем новият партньор на бившият ни съпруг или съпруга

МОДУЛ 8 – Как да общуваме като родители след раздяла

МОДУЛ 9 – Как да се справяме с конфликтите с бившите ни половинки и гнева, който изпитваме към тях. Техники за справяне с агресията.

МОДУЛ 10 – Как да не се наказваме през децата. Как да се научим да бъдем добри родители след раздялата.

В изготвянето на индивидуална програма се включват само тези модули, от които имате нужда. Пакетът може да включва от 1 до 10 модула съобразени с вашата ситуация и етапа на раздяла и развод , в който се намирате.

Лична консултация с Антоанета Атанасова | Програма "Заедно през раздялата"

Нашата първата опознователна среща е напълно безплатна. Тя ще ни даде възможност да се опознаем, да разкажете проблемът и емоциите, с които се опитвате да се справите. Заедно с моя помощ ще изготвим план стъпка по стъпка, за да започнете по-бързо да се възстановявате и да не изпитвате чувството, че света ви се срива.

Цени за консултации

консултация за раздяла и развод
  • Опознавателна онлайн среща 30 мин. – Безплатно
  • Консултация на живо от 60 минути – 79,00 лв.
  • Консултация онлайн от 60 мин. – 69,00 лв.

Консултациите на живо се провеждат в гр. София, ул. Гургулят 2

Запази час тук:

Refund Reason