За какво най-често се караме с партньора си?

За какво най-често се караме с партньора си?

Съдържание

За какво най-често се караме с партньора си?

Всички двойки спорят, но за какво спорим най-често?

Понякога се караме с партньора по въпроси за класически проблеми като секс и пари, а друг път за по-съвременни теми като използването на социални медии и как да прекарват свободното си време заедно. Важно е да помним, че всички щастливи двойки също спорят. Тайната не е за какво спорите, а как спорите за това. Щастието в една връзка зависи от начина, по който се разрешават и преодоляват конфликтите в двойката.

Често срещани теми за спорове между двойките

Пари

Широко се смята, че парите са най-често срещаната тема на спорове между двойките, но проучване показва, че те представляват само 19 процента от конфликтите. Парите са тясно свързани с чувствата на лична сила и автономия. За да избегнете конфликти, бъдете прозрачни един към друг и обсъдете финансите открито.

Секс

Проучването съобщава, че само 8 процента от конфликтите са свързани със секс. Една от причините за това е, че партньорите често избягват да говорят за интимните си проблеми. Важно е да се говори открито, но с уважение и състрадание. Консултация със сексолог може да отвори общуването ви по темата и да съживи сесуалността ви.

Домакинска работа и задължения

Дали е изненада или не за вас най-често се караме с партньора си за домакинските задължения. Цели 25 процента от конфликтите са свързани с домакински задачи.

Откритият и честен диалог е ключът към намирането на баланс в това, кой какви задължения да поеме и как да ги разпределите. Споделянето на емоции и признаването на усилията на другия може да помогне за намаляване на напрежението между вас.

Нищо (или малките неща)

Това, което един партньор смята за „нищо“, може да бъде значимо за другия. Малките неща често се натрупват и водят до по-големи конфликти. Най-добрият начин да ги избегнете е да намерите баланс и да говорите открито за тях. Често личното ни неудовлетворение прераства в конфликти за „нищо“. Обърнете внимание на това и при нужда се консултирайте с консултанти за двойки

Специалистите на Разделени И Заедно препоръчват:

Как да се борите честно във връзката си

  1. Поемете дъх, за да овладеете емоциите си.
  2. Избягвайте играта на обвиняване; използвайте изявления „Аз“, а не „Ти“.
  3. Останете в настоящето и се съсредоточете върху текущия конфликт.
  4. Бъдете мили, обидите и заплахите нямат място в здравословното разрешаване на конфликти.
  5. Слушайте, за да разберете, а не само за да отговорите.
  6. Преформулирайте аргумента, за да помогнете на партньора си да разбере вашата гледна точка.
  7. Подходете със състрадание и емпатия.
  8. Не се съпротивлявайте на необходимостта да повдигнете проблема.
  9. Стремете се към компромис, а не към победа.

Refund Reason