За изневярата – въпроси и отговори

той ми изневери, изневяра, раздяла

Съдържание

Защо изневеряваме?

Едно неписано правило сочи, че щом някой изневерява, това директно означава, че нещо не му достига във връзката с партньора му. В повечето случаи даже мислим, че на нас нещо не ни достига и проблемът е по-скоро в нас самите. Тук е моментът да си зададем въпроса дали това е единствената причина? Ако се вгледаме по-задълбочено, ще открием, че изневерите се случват на много хора по целия свят. Значи ли това, че на повечето хора нещо им липсва или не е както трябва? Нека видим.

В основата на причините за изневяра могат да се крият по-дълбоки корени, които дори нямат връзка с нашето поведение или отношение към партньора, който ни е изневерил.

В ежедневните задължения понякога губим желанието и влечението си един към друг, без това да означава, че не се обичаме. В рутината на живота ни често губим страстта, свободата и емоциите, които сме преживели и след време откриваме, че те много ни липсват.

Затова понякога изневярата е в отговор на търсенето на страст, на търсене на самия себе си или на сексуална интензивност. Противно на схващанията,аферите се случват много по-малко като търсене на секс и много повече като търсене на други преживявания и взаимоотношения. Такива могат да бъдат желание за внимание, желание да се чувстваме специални, желание да се чувстваме важни. И тъй, като изневярата е забранена, ние я желаем още повече.

Правилно или грешно е да останем с партньора си след изневяра?

Факт, е че много от двойките преживели изневяра остават заедно и преоткриват отново това, което са изживели от началото на връзката им. Партньорите осъзнават, че дори са по-близки и разговарят така, както не са го правили от десетилетия.

Други връзки са били „изцедени” до край и се разпадат след като разбират за предателството на другия. Просто защото и преди изневярата между тях всичко е било приключило. А трети превръщат кризата в нова възможност. Възможност за ново начало, с което да открият това, което са изгубили.

Какво да правим, когато разберем за изневярата?

Когато ни се случи изневяра, правилната посока е да се фокусираме върху себе си – да се погрижим за себе си и да се обградим с приятели и близки, които ни обичат и ни подкрепят. Да правим неща, които са ни приятни и ни носят радост в този труден момент.

По отношение на партньора, е добре да не ровим в раната си с въпроси като: Хубаво ли беше с нея? Тя по-добра ли е от мен в леглото? Колко пъти се виждахте? Тези въпроси само ще помогнат да задълбочите тежкото си емоционално състояние. Вместо това можем да зададем въпроси като: Какво е за теб тази изневяра? Как се чувстваше, прибирайки се вкъщи? Какво изживя там, което не можеше да получиш с мен? Доволен ли си, че приключи?

Безспорно всяка изневяра ще промени връзката и всяка двойка сама ще направи избор какво ще се случи след нея. Сами избираме дали да живеем с чувството за предателство и дълбока рана или да го превърнем в израстване и себеоткриване.

Refund Reason