Политика за поверителност

Обработване на лични данни с цел пазаруване през онлайн магазина и посещение на уебсайта

Данните, предоставени при регистрация и пазаруване онлайн ще бъдат използвани само и единствено с цел осъществяване дейността по поръчката.

Моля, преди да се регистрираш, да се запознаеш в подробности с това кои сме ние и какви са целите и сроковете, за които обработваме личните ти данни.

1. РегистрацияЗа да използвате услугите на razdelenizaedno.bg е нужно да си направите регистрация с имейл, парола и потвърждение за град и и държава. Тази информация ни помага, за да Ви предоставим услугите при спазване на финансовите и данъчни политики на територията на Европейския съюз.

Нямате право да прехвърляте акаунта си на друго лице и не може да използвате профила на друг човек, без разрешението на притежателя. В случаите, в които сте оторизирал или регистрирал други лица, включително непълнолетен, да използва Вашият акаунт, Вие сте напълно отговорен за онлайн действията му, контролирането на достъпа му до razdelenizaedno.bg и намиращите се в него продукти и последствията от тези действия и възможни злоупотреби. Видео Прадъкшън ЕООД се освобождава от отговорност за последствия от тези действия.

2. Защита на личните данни. Конфиденциална политика

Съобразно Закона за защита на личните данни, Потребителят има право на достъп до собствените си Лични данни, които е въвел при регистрацията си, както и на поправка на тези Лични данни. В изпълнение на закона, Потребителят има възможност по всяко време да промени и контролира личните си данни в своя профил.

Стопанска академия си запазва правото да използва IP адресите и други данни на Потребителите за разкриване идентичността им в случаите, когато това е необходимо в изпълнение на Закона, чрез изрично предоставяне на решение на Съда валидно за територията на Република България, Европейския Съюз и други държави.

3. Достъп, потребителско име и парола, сигурност

Потребителят получава парола за достъп до всички услуги в платформата, след като извърши процеса на регистрация.

Потребителят е отговорен за поддържане на конфиденциалността на получената парола. С използването ? декларира, че той лично и от свое име е изцяло отговорен за всички дейности, достъпът, до които се извършват с неговите имейл и парола.

В случай на загубване (забравяне) на паролата и изрично искане от страна на Потребителя, системата автоматично ще изпрати e-mail съобщение съдържащо паролата на предоставения от потребителя в процеса на регистрация електронен адрес.

Потребителят декларира и гарантира, че информацията в неговия профил е точна по всяко време. Той е задължен да информира Стопанска академия, ако някой ползва неговия акаунт неоторизирано и се извършва някакво друго нарушение застрашаващо сигурността. Стопанска академия не носи отговорност за щети или загуби, причинени от неспазване на правилата посочени по-горе или в резултат на използване на акаунт без знание на потребителя, преди той да ни е уведомили за неразрешения достъп.

4. Защита на личните данни и използване на външни услуги

razdelenizaedno.bg използва външни услуги на доставчици, лидери в своята област, които осигуряват защита и сигурност на личните данни при ползване на техните продукти, услуги и финансовите трансакции.

Това са:

Видео Прадъкшън ЕООД се освобождава от отговорност при проблеми, които могат да настъпят между потребителите и тези доставчици. Потребителите имат право на избор дали да използват, или не, продуктите и услугите на всеки един от тези доставчици. За повишаване на информираността и сигурността на потребителите.

  5. Използване на „бисквитки“

В razdelenizaedno.bg се използват “бисквитки”, за да  бъде улеснено ползването от страна на потребителите. Деактивирането на “бисквитка” или категория “бисквитка” няма да изтрие вече съществуваща “бисквитка” от браузъра, така че това ще трябва да бъде направено отделно от Вашия собствен браузър. Моля вижте опцията “Помощ” на Вашия интернет браузър. Ако откажете употребата на “бисквитки” в платформатa, ще можете да продължите работа с платформата, но ще бъдат ограничени.

В razdelenizaedno.bg използваме “бисквитки” на Google Анализ, YouTube и социалните мрежи (Facebook, LinkedIn, Google+, Twitter). Ако се нуждаете от повече информация относно това как да управлявате даден тип “бисквитки”, включително как да ги контролирате или изтривате, моля посетете www.aboutcookies.org.

6. Срокове

Срокът, за който ще бъдат обработвани твоите данни е не повече от минимално необходимия за тази цел след приключване на всички дейности по осъществяване на поръчката ти. С цел подсигуряване на надеждността на услугите и предпазване от загуба на данни по технически причини, в Сайта се прилага политика на пазене на Backup (резервно копие) на данните. Максималният период за актуализация (вкл. изтриване на данни) на всички резервни копия е 60 дни

Вашите лични данни ще бъдат обработвани изцяло на територията на Република България и няма да бъдат предоставяни на трети лица, освен в случай че: си поискал доставка на поръчаната от теб стока извън територията на Република България; при уеб анализ, извършван от Google; ако използваш плъгини или социалните мрежи, при условия уредени по-долу.

Други случаи, в които твоите лични данни могат да бъдат предоставени на трети лица, са: само когато това е предвидено в закон; ако това бъде поискано по надлежен начин от компетентен държавен или съдебен орган; когато сме получили твоето изрично съгласие за това; когато това се налага за защитата на права и законни интереси на Видео Пръдъкшън ЕООД

Личните ти данни ще бъдат съхранявани според законовите изисквания за защита на личните данни в електронен формат в следния поддържан от Администратора електронен регистър: „Поръчки“ за срок не повече от минимално необходимия за тази цел след приключване на всички дейности по осъществяване на поръчката ти.

Твоите права:

Можеш да получиш информация от Администратора за съхраняваните от него твои лични данни по всяко време и имаш правото на достъп до тях.

Можеш да поискаш личните ти данни да бъдат коригирани по всяко време в случай на неточност и/или несъответствие.

Запознат съм със задължението си да уведомя Администратора за всяка промяна в личните ми данни.

Можеш да поискаш изтриване на твоите лични данни или да изискаш от Администратора ограничаване на обработването.

Имаш право на възражения и жалби във връзка с обработването и съхранението на личните ти данни пред Комисия за защита на личните данни, адрес: гр. София, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2., която е надзорен орган в Република България.

Имаш право по всяко време и на основания, свързани с конкретна ситуация, на възражение срещу обработване на лични данни, въз основа на легитимния интерес.

В случай на нарушение на сигурността на личните ти данни, ако има вероятност нарушението да породи висок риск за правата и свободите ти, съгласно вътрешните правила на Администратора, ще бъдеш уведомен за същото.

Имаш право да поискаш да получите личните си данни, които си предоставили и които се отнасят до теб, в структуриран, популярен формат, пригоден за машинно четене, както и да използвате тези данни за друг администратор по своя преценка.

В случай че обработваме личните ти данни поради дадено от теб съгласие при записването ти за получаване на бюлетин или безплатен материал, то тогава може да оттеглиш същото по всяко време.

За осъществяване на всяко едно от тези права е нужно да се изпрати искане по ел. поща, формулирано в свободен текст и адресирано до Длъжностното лице по защита на данните на www.razdelenizaedno.bgv на следния електронен адрес: info@razdelenizaedno.bg. Формулировката на искането е свободна, но следва да съдържа следната информация:

  1. име, адрес и други данни за идентифициране на съответното физическо лице;
  2. описание на искането;
  3. предпочитана форма за комуникация – по електронна поща или на хартиен носител, както и действия по чл. 15-22 от Регламент (ЕС) 2016/679.

Използване на собствени бисквитки

За да направим посещението на нашия уебсайт атрактивно и да дадем възможност за използването на определени функции, в различни страници ние използваме така наречените бисквитки. Това са малки текстови файлове, които се съхраняват на твоето устройство. Някои от използваните от нас бисквитки се изтриват в края на сесията на браузъра, т.е. след като го затвориш (така наречените бисквитки за сесия). Други бисквитки остават на твоето устройство и позволяват на нас или на нашите партньорски компании да разпознаваме твоя браузър при следващото ти посещение (така наречените постоянни бисквитки). Посредством бисквитките не може нито да се получи достъп до други файлове на компютъра ти, нито да се научи имейл адреса ти. Правното основание за обработка на лични данни при използване на бисквитки е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква е) от GDPR.

Бисквитките се запаметяват на твоето устройство и ти можеш изцяло да контролирате тяхното използване. Чрез промяна в настройките на интернет браузъра можеш да деактивираш или ограничиш прилагането на бисквитки. Запаметените вече бисквитки могат да бъдат изтрити по всяко време. Това може да става и автоматично. Ако бисквитките бъдат деактивирани за нашия уебсайт, може да не бъдеш в състояние да използвате всички функции в пълния им обхват.

Контрол на бисквитите в браузъра

Ако впоследствие не искаш да събираме и анализираме информация относно твоето посещение, можеш по всяко време да се откажеш от това.

За техническото осъществяване на този отказ в твоя браузър се поставя съответния маркер в положение Off. Тази бисквитка служи единствено за регистрирането на твоя отказ. Моля имай предвид, че поради технически причини бисквитките могат да се използват само за браузъра, от който са зададени. Ако изтриеш бисквитките или използвате друг браузър или устройство, трябва отново да зададеш желания от теб избор.

Предаване на личните данни на трети лица

Ние използваме MailChimp като наша автоматизирана маркетинг платформа. Давайки съгласието си тази информация да бъде препратена на MailChimp за обработване в съответствие с Правилата за поверителност на MailChimp. Към днешна дата The Rocket Science Group LLC е организацията, която притежава платформата за управление на имейл кампании, която използваме. Тя е базирана в САЩ. Това означава, че твояите лични данни се съхраняват и обработват на сървъри на платформата, които се намират на територията на САЩ, която се приема от ЕС като държава, която гарантира адекватна степен на защита за личните данни, които се предават към организации в САЩ, включени в списъка към Щита за личните данни в отношенията между ЕС и САЩ. The Rocket Science Group LLC е включена в този списък, което осигурява защита на личните ти данни в САЩ съгласно всички приложими изисквания на европейското законодателство.

Уеб анализ с Google Analytics

Този уебсайт използва Google Analytics – услуга за уеб анализ на Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”). Google Analytics използва т.нар. бисквитки, т.е. текстови файлове, запаметявани на твоя компютър, за да се позволи анализ на твоето използването на уебсайта. Информацията, събирана чрез бисквитките за твоето използване на този уебсайт, обикновено се предава към сървър на Google в САЩ и се съхранява там.

Нашият сайт използва Google Analytics с разширението „анонимизирано IP“. Това означава, че в държавите-членки на Европейския съюз или в други държави, които са страни по споразумението за Европейско икономическо пространство, твоят събран от бисквитките на Google-Analytics IP адрес ще бъде отрязан от Google преди предаването му в САЩ. Само в изключителни случаи пълният IP адрес ще се предава към сървър на Google в САЩ и ще бъде отрязан там. По поръчка на www.razdelenizaedno.bg  Google използва тази информация, за да оценява твоето използване на уебсайта, да изготвя доклади за дейности на уебсайта и да предоставя на оператора на уебсайта допълнителни услуги, свързани с използването на уебсайта и Интернет. IP адресът, изпращан от твоя браузър в контекста на Google Analytics, няма да бъде сливан с другите данни от Google.

Можеш да предотвратиш записването на бисквитки чрез съответна настройка в софтуера на твоя браузър; моля, имай предвид, че в този случай може да не бъдеш в състояние да използваш всички функции, предлагани от този уебсайт. Можеш да предотвратиш събирането и обработването на данните, получени чрез бисквитките и отнасящи се до твоято използване на уебсайта (включително твоя IP адрес), като изтеглиш и инсталираш плъгин за браузър от следния линк: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Детайлна информация за условията на ползване и защитата на данни ще намерите на www.google.com/analytics/terms/de.html или на www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html.

Правно основание за обработката на лични данни при използване на бисквитки е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква е) от GDPR.

Използване на функцията на Google Inc. ремаркетинг или „Подобни целеви групи“

На уебсайта www.razdelenizaedno.bg  използва функцията ремаркетинг или „Подобни целеви групи“ на Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”). Посредством тази функция www.razdelenizaedno.bg  може целенасочено да показва реклама на посетителите на уебсайта, персонализирана според интересите им, когато те посещават други уебсайтове в дисплейната мрежа на Google. За извършване на анализ за използването на уебсайтовете, който формира основата за създаването на рекламните съобщения според интересите, Google използва така наречените бисквитки. За тази цел Google запаметява малък файл с последователност от числа в браузърите на посетителите на уебсайта. Посредством това число се регистрират посещенията на уебсайта, както и анонимизираните данни за използването на уебсайта. Това не извършва запаметяване на лични данни на посетителите на уебсайта. Посетиш ли след това друг уебсайт в дисплейната мрежа на Google, ще ти бъдат показани вмъкнати рекламни съобщения, за които с голяма вероятност ще бъдат взети предвид посетените преди това продуктови и информационни рубрики. Допълнителна информация за Google ремаркетинг, както и декларацията за защита на данните на Google, можеш да видиш на:

http://www.google.com/privacy/ads/.

Можеш да деактивираш трайно използването на бисквитки от Google, като последваш долния линк и изтеглиш и инсталираш предоставения там плъгин: https://www.google.com/settings/ads/plugin. Алтернативно можеш да деактивираш използването на бисквитки от трети доставчици, като отвориш страницата за деактивиране на Инициатива за мрежова реклама (Network Advertising Initiative) от http://www.networkadvertising.org/choices/ и приложиш поместената там допълнителна информация за отказ.

Правно основание за обработката на лични данни при използване на бисквитки е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква е) от GDPR.

Doubleclick от Google

Doubleclick (двоен клик) от Google е услуга на Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”). Doubleclick на Google използва бисквитки, за да ти представя важни за теб рекламни съобщения. При това твоят браузър получава псевдонимен идентификационен номер (ID), за да провери кои рекламни съобщения се включват в твоя браузър и кои биват извиквани. Бисквитките не съдържат лична информация. Използването на DoubleClick бисквитки дава възможност на Google и партньорските му уебсайтове за показване на рекламни съобщения въз основа на предишни посещения на нашия или на други уебсайтове в интернет. Събраната чрез бисквитките информация се предава от Google за оценка на сървър в САЩ и се запаметява там. Предаване на данни чрез Google на трети страни се осъществява само въз основа на законови разпоредби или в рамките на поръчка за обработка на данни. Google в никакъв случай няма да обединява твояите данни с други данни, събирани от него.

Можеш да предотвратиш запаметяването на бисквитки чрез съответна настройка на софтуера на браузъра; искаме да ти обърнем внимание, че в този случай може да не бъдеш в състояние да използваш всички функции, предлагани от нашия уебсайт. Допълнителна информация за защитата на данни при DoubleClick ще намериш тук: https://www.google.com/intl/de/policies/. . Можеш да предотвратиш събирането и обработването на данните, получени чрез бисквитките, като от линка https://support.google.com/ads/answer/7395996?hl=de изтеглиш и инсталираш наличния там плъгин за браузър под настройка на рекламни съобщения, разширение за деактивиране на DoubleClick.

Правно основание за обработката на лични данни при използване на бисквитки е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква е) от GDPR.

Социални мрежи и социални плъгини

Чрез нашите страници в социалните мрежи ти предлагаме обстойно персонално съдействие. Ако ни изпратиш запитване през една от тези социални мрежи, ние го препращаме към компетентния отдел. Данните се използват само за отговор на запитването ти и не се препращат на трети страни. Правното основание за обработката на лични данни в рамките на обработка на запитването ти е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква е) от GDPR. За да можеш да осъществиш контакт с нас през социалните мрежи, трябва да имаш регистрация в тях. За тази цел компаниите, стоящи зад всяка от тях, обработват личните данни при нужда. Ние нямаме влияние върху вида, обхвата и обработката на тези данни.

Използване на Facebook плъгини

Нашият уебсайт използва социалния плъгин (плъгини) на социалната мрежа Facebook, като администратор за Facebook на личните данни на лица от ЕС е Facebook Ireland Ltd.,4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland, а обработващ е Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook”). Информация за плъгините на Facebook и как изглеждат те, можеш да видиш тук: https://developers.facebook.com/docs/plugins.

Когато се свържете със страница от нашия уебсайт, която съдържа такъв плъгин, твоят браузър ще установи директна връзка със сървърите на Facebook. Плъгините предават тяхното съдържание от Facebook директно на твоя браузър и го интегрират с уеб страницата. Чрез това интегриране Facebook получава информация, че твоят браузър е извикал съответната страница от нашия уебсайт, дори и ако нямаш профил във Facebook или ако точно в момента не си вписан във Facebook. Тази информация (включително твоят ІР адрес) се предава от твоя браузър директно на сървър на Facebook в САЩ и се съхранява там. Ако си вписан във Facebook, Facebook може да свърже твоето посещение на нашия уебсайт директно с твоя профил във Facebook. Когато взаимодействаш с плъгини, например напишеш коментар, тази информация също се предава директно на сървър на Facebook и се съхранява там. Освен това информацията се публикува във твоя профил във Facebook и се показва на твоите приятели във Facebook. Обръщаме внимание, че като доставчик на уебсайта ние не получаваме сведение за съдържанието на предаваните данни, както и за тяхното използване от Facebook. Информация относно целта и обхвата на това събиране на данни, по-нататъшната обработка и използване на тези данни от Facebook, както и за съответните ти права и възможности за настройка за защита на личната ти сфера, можеш да намериш в указанията за защита на данните на Facebook: https://facebook.com/policy.php.

Ако не желаеш Facebook да свързва събраните чрез нашия уебсайт данни директно с твоя Facebook профил, преди да посетиш нашия уебсайт ти трябва да излезеш от Facebook. Можеш напълно да предотвратиш зареждането на Facebook плъгини и с Add-Ons за твоя браузър, напр. с „Facebook Blocker” (http://webgraph.com/resources/facebookblocker/).

Доколкото при гореописаните данни се касае за лични данни, правното основание за тяхната обработка е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква е) от GDPR.

Използване на Google+ и YouTube плъгини

Нашия уебсайт използва социалните плъгини (плъгини) на социалната мрежа Google+ и на YouTube. Двете услуги са собственост на Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”). Информация за Google+ плъгините и как изглеждат те, ще намериш тук: https://developers.google.com/+/plugins.

Когато се свържеш със страница от нашия уебсайт, която съдържа такъв плъгин, твоят браузър ще установи директна връзка със сървърите на Google. Плъгините предават тяхното съдържание от Google директно на твоя браузър и го интегрират с уеб страницата. Чрез това интегриране Google получава информация, че твоят браузър е извикал съответната страница от нашия уебсайт, дори и ако нямаш профил в Google+ или акаунт в YouTube или ако точно в момента не си вписани в Google+/YouTube. Тази информация (включително твоят ІР адрес) се предава от твоя браузър директно на сървър на Google в САЩ и се съхранява там.

Ако си вписани в Google+/YouTube, Google може да свърже посещението на нашия уебсайт директно с твоя акаунт. Обръщаме внимание, че като доставчик на уебсайта ние не получаваме сведение за съдържанието на предаваните данни, както и за тяхното използване от Google. Информация относно целта и обхвата на това събиране на данни и по-нататъшната обработка и използване на тези данни от Google, както и за съответните ти права и възможности за настройка за защита на личната ти сфера, можеш да намериш в указанията за защита на данните на Google: http://www.google.com/intl/de/policies/privacy/.

Ако не желаеш Google да свързва събраните чрез нашия уебсайт данни директно с твоя акаунт в Google+/YouTube, преди да посетиш нашия уебсайт трябва да излезеш от Google+/YouTube. Можеш напълно да предотвратите зареждането на Google плъгини и с Add-Ons за твоя браузър, напр. с блокиране на скриптове „NoScript” (http://noscript.net/).

Правното основание за обработката на лични данни при използване на плъгини е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква б) или буква е) от GDPR.

Използване на Instagram плъгини

Нашия уебсайт използва така наречените социални плъгини (плъгини) на Instagram, чиито собственик е Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA („Instagram“). Плъгините са обозначени с лого на Instagram напр. във формата на „камера Instagram“. Информация за Instagram плъгините и как изглеждат те, ще намериш тук: http://blog.instagram.com/post/36222022872/introducing-instagram-badges

Когато се свържеш със страница от нашия уебсайт, която съдържа такъв плъгин, твоят браузър ще установи директна връзка със сървърите на Instagram. Плъгините предават тяхното съдържание от Instagram директно на твоя браузър и го интегрират с уеб страницата. Чрез това интегриране Instagram получава информация, че твоят браузър е извикал съответната страница от нашия уебсайт, дори и ако нямаш профил в Instagram или ако точно в момента не сте вписан в Instagram. Тази информация (включително твоят ІР адрес) се предава от твоя браузър директно на сървър на Instagram в САЩ и се съхранява там.

Ако си вписани в Instagram, то Instagram може да свърже посещението на нашия уебсайт директно с твоя акаунт в Instagram. Когато взаимодействаш с плъгини, например задействаш бутон „Instagram“, тази информация също се предава директно на сървър на Instagram и се запаметява там. Освен това информацията се публикува в твоя акаунт в Instagram и там се показва на твоите контакти.

Информация относно целта и обхвата на това събиране на данни и по-нататъшната обработка и използване на тези данни от Instagram, както и за съответните ти права и възможности за настройка за защита на личната ти сфера, можеш да намерите в политиката за поверителност на Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388/

Ако не желаеш Instagram да свързва събраните чрез нашия уебсайт данни директно с твоя акаунт в Instagram, преди да посетиш нашия уебсайт ти трябва да излезеш от Instagram. Можеш напълно да предотвратиш зареждането на Instagram плъгини и с Add-Ons за твоя браузър, напр. с блокиране на скриптове „NoScript” (http://noscript.net/).

Правно основание за обработката на лични данни при използване на плъгини е чл. 6 параграф 1 ал. 1 буква б) или буква е) от GDPR.

Технически мерки за защита

Полагаме големи усилия, за да защитим нашите клиенти, както и абонатите на нашите електронни бюлетини, от неразрешен достъп или неразрешено изменение, разкриване или унищожаване на техните личните данни. За тази цел предприемаме редица технически и организационни мерки, като:

Използваме защитени уебсайтове, през които събираме твоите лични данни;

Събираме личните ти данни чрез потвърждение – въвеждане на данни в уебстраницата ни и натискане на бутон за съгласие и записване.

Извършваме прегледи на практиките си за събиране, съхранение и обработка на лични данни, включително на физическите мерки за сигурност, с цел предотвратяването на неразрешен достъп до системите, които използваме;

Достъп до личните ти данни в рамките на нашата организация имат само лица, чиито трудови функции изискват достъп до данните с оглед осъществяването на дейностите, за които данните са били събрани; данните се обработват или се предават на трети лица, за които си информиран и които се придържат към най-високите стандарти за информационна сигурност и сигурност на личните данни, демонстрирана както чрез наличието на съответни сертификации, така и чрез възможността за извършване на регулярни одити за съответствие.;

Включваме договорни клаузи за поверителност във всички договори, които сключваме със служителите и третите лица, на които възлагаме обработване на личните ти данни;

 

Refund Reason

X