Какви грешки допускаме в общуването ни с децата след раздяла

какви грешки допускаме в обуването ни с децата след раздяла

В статията ще дадем конкретни примери, за това какви грешки допускаме в общуването с децата си когато се разделяме.

Когато вземем решение за раздяла или развод неминуемо това рефлектира върху децата. Обуването, вербалната и невербалната комуникацията е много важна част от нашето ежедневие и това как децата ни разчитат нашето поведение.  В темата ще ви дам примери от реални ситуации и какви грешки допускаме в обуването ни с децата преди,по време и след раздялата.

Изводите ще оставя на вас, за това какви грешки в общуването с децата след раздяла сте допуснали.

Много често решаваме да се разделим, но дълго време живеем заедно с идеята, че още не е дошло времето. В някои случаи удължаваме физическото си съжителство, защото детето е много малко. Не искаме да го лишим на тази възраст от двамата му родители. В други случаи, защото още не сме решили кой ще се изнесе от общото жилище.

Причините може да са много, но живеем с месеци по този начин. Разделени родители сме, а не казваме нищо на децата.

В този случай понякога те стават свидетели на нашите караници и скандали и усещат всички негативни чувства, които изпитваме един към друг. Дори и без да им казваме те усещат липсата на близост и любов м/у най-важните хора в живота си.

За да обобщя: В този случай ние сме разделени, но още живеем заедно. Детето вижда и усеща, че нещо не е наред, но никой не му казва какво се случва с идеята, че според нас се преструваме добре.

Как според вас се чувства то?

Дори и физически разделени понякога не казваме цялата истина на децата си. Измрънкваме нещо, че за известно време баща им няма да живее при нас или измисляме някоя друга лъжа и с това изчерпваме темата. Затваряме се в себе си с идеята, че ще ги предпазим от истината и оставяме дацата сами да запълнят празното пространство от липсата на реална информация  за това какво всъщност се случва със семейството им.

Замисляли ли сте се когато децата не знаят истината с каква фантазия я заместват?

В други случаи пък сме доста приказливи. Бълваме всичко лошо, което ни хрумне по другия партньор. Бързаме да го обиждаме и да го злепоставим колкото се може по бързо, преди той да е направил същото за нас пред децата . Бащати е такъв, той ни изостави заради друга. Той не ви обича, за да постъпи така

и така нататък.

Задайте си въпроса какво според вас усеща и мисли дето ви, когато говорите за неговият любим татко по този начин?

Детето в тези няколко месеца е възможно да си измисли всевъзможни фантазии и сценарии. То запачва да мисли, че то е причината да се държите така, не знае дали го обичате, изпитва вина.

Ако не знаете как да не допускате грешки в общуването с децата след раздялата, не се колебайте и си запишете безплатна опознавателна консултация.

Кои сме ние от Разделени Заедно?

В Разделени Заедно сме екип от, мечтатели мъже и жени, които също като вас сме преживели трудни връзки и раздели. Ние вярваме, че с малко помощ всеки е способен да се справи с трудните моменти в любовта и да излезе от тях по-уверен и силен. Зад гърба ни стоят много обучения, практики, менторства и консултации, в съчетание с натрупан  житейски опит.  Ние сме тук, за да ви подадем ръка и да преминем заедно през трудните периоди в живота ви. Запишете час за безплатна опознавателна консултация с нас, независимо дали ще продължите да работите с екипът ни. Това ще ви даде идея за стъпките, които трябва да направите, за да преодолеете кризата и да откриете новото си начало.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Refund Reason

X