Как нашите лоши мисли ни пречат да продължим след раздялата

лоши мисли продължим след раздялата развод

Съдържание

Открийте кои лоши мисли ви пречат да продължите напред след раздялата и развода.

Днес ще си говорим за емоциите и лошите мисли, които ни саботират да преминем по бързо през радялата.

Това е малка част от дългата тема – Как да се разделим с партньорът си и да общуваме нормално?

Емоциите са хубави, лоши, или ни е страх да ги изпитваме и проявяваме.

Как обаче влияят те на нашето общуване в контекста на раздялата?

Когато сме разделени с майката или бащата на нашето дете, то неминуемо се налага да общуваме. Най-често изпитваме проблеми с комуникацията в първата година, в която сме се разделили. Тогава все още не сме преодоляли болката и кълбото от емоции все още е доста объркано. Когато говорим за бившия ни партньор като начало сме настроени в негативен аспект. Той е  човека, който ни е наранил или сме наранили. Вътрешно в нашите мисли ние изграждаме негативен образ за този човек. Моделираме го всеки ден, наслагваме лоши черти и качества, които подсилват и хранят нашите негативни мисли. А негативните мисли не помагат, когато искаме по-бързо да продължим напред.

Нашите мислите идват с пълен набор от визуални образи, символи, характерни тълкувания, преценки, заключения, абстракции и действия. Това придава на менталния ни живот ярка жизненост, но би могло същевременно да ни лиши от обективност и да ни остави на произвола на натрапчивите идеи – без значение дали са правилни или погрешни, полезни или вредни.

Какво имам предвид.

Например: Съпругът ви ви пише ,че в събота ще вземе децата, ще отидат на кино, ще вечерят ще си поговорят и към 10.00 часа вечерта ще ги върне.

И какво се случва в нашите мисли под влиянието на емоциите. Вариантите на наши собствени сценарии са много, но ще опиша само няколко:

Вариант 1: Той иска да вземе децата в събота, защото знае, че имам планове да ходим на вилата и го прави нарочно, за да ме дразни

Вариант 2: Най-вероятно ще ги запознае на вечерята  с някоя от неговите – няма да ги пусна

Вариант 3: На вечерята той ще им говори против мен – няма да го позволя.

Вариант 4: Няма да си пусна децата, за да ги разхожда късно вечерта, това не е поведение на отговорен баща.

Познато ли ви е?

За да добавим и безпокойство можете дори да си помислите, че той ще се опита да ви вземе децата.

Кои на практика са фактите – Той ще вземе децата, ще вечерят, ще ходят на кино, ще си поговорят

Всичко останало е наш сценарий, който в повечето случаи единственото, което прави е да предизвика нашето вътрешно безпокойство и негативни емоции, както и да създаде нов конфликт от едно обикновенно информативно съобщение.

Много често възприемаме като безспорен факт констатациите, които изплуват от нашите мисли, но в действителност повечето от тях са сложна смесица от мнения и субективни преценки, оформени под въздействието на емоциите.

Част от тези емоции са позитивни и полезни, други са негативни и вредни. И в двата случая обаче вътрешният ни глас рядко е неутрален и безпристрастен.

И какво на практика се случва с нашата комуникация, като родители, когато смесваме фактите като ги украсяваме с  лоши мисли подвластни на нашите негативни емоции и трудности. Удължаваме трудния период на преминаване през раздялата, като се самосаботираме. Под влияние на тези сценарии нападаме другият родители и предизвикваме нов конфликт, който нищо чудно и да доведе до този сценарий при нашето поведение.

Не забравяйте, че когато искате да промените нещо в живота си, първо трябва да започнете от себе си.

В работата ми като консултант по кризисни връзки, раздяла и развод  ще преминем през този етап заедно, за да успеете да се справите с емоциите си и да се измъкнете от капана на лошите мисли и страшните сценарии по отношение на бившият ви партньор.

Обедете се и ще поговорим как да комуникирате, как да се справите с това трудно положение, в което се намирате.

Заедно ще работим в посока на вашето ново начало!

Refund Reason