Как нашите лоши мисли ни пречат да продължим след раздялата

лоши мисли продължим след раздялата развод

Открийте кои лоши мисли ви пречат да продължите напред след раздялата и развода.

Днес ще си говорим за емоциите и лошите мисли, които ни саботират да преминем по бързо през радялата.

Това е малка част от дългата тема – Как да се разделим с партньорът си и да общуваме нормално?

Емоциите са хубави, лоши, или ни е страх да ги изпитваме и проявяваме.

Как обаче влияят те на нашето общуване в контекста на раздялата?

Когато сме разделени с майката или бащата на нашето дете, то неминуемо се налага да общуваме. Най-често изпитваме проблеми с комуникацията в първата година, в която сме се разделили. Тогава все още не сме преодоляли болката и кълбото от емоции все още е доста объркано. Когато говорим за бившия ни партньор като начало сме настроени в негативен аспект. Той е  човека, който ни е наранил или сме наранили. Вътрешно в нашите мисли ние изграждаме негативен образ за този човек. Моделираме го всеки ден, наслагваме лоши черти и качества, които подсилват и хранят нашите негативни мисли. А негативните мисли не помагат, когато искаме по-бързо да продължим напред.

Нашите мислите идват с пълен набор от визуални образи, символи, характерни тълкувания, преценки, заключения, абстракции и действия. Това придава на менталния ни живот ярка жизненост, но би могло същевременно да ни лиши от обективност и да ни остави на произвола на натрапчивите идеи – без значение дали са правилни или погрешни, полезни или вредни.

Какво имам предвид.

Например: Съпругът ви ви пише ,че в събота ще вземе децата, ще отидат на кино, ще вечерят ще си поговорят и към 10.00 часа вечерта ще ги върне.

И какво се случва в нашите мисли под влиянието на емоциите. Вариантите на наши собствени сценарии са много, но ще опиша само няколко:

Вариант 1: Той иска да вземе децата в събота, защото знае, че имам планове да ходим на вилата и го прави нарочно, за да ме дразни

Вариант 2: Най-вероятно ще ги запознае на вечерята  с някоя от неговите – няма да ги пусна

Вариант 3: На вечерята той ще им говори против мен – няма да го позволя.

Вариант 4: Няма да си пусна децата, за да ги разхожда късно вечерта, това не е поведение на отговорен баща.

Познато ли ви е?

За да добавим и безпокойство можете дори да си помислите, че той ще се опита да ви вземе децата.

Кои на практика са фактите – Той ще вземе децата, ще вечерят, ще ходят на кино, ще си поговорят

Всичко останало е наш сценарий, който в повечето случаи единственото, което прави е да предизвика нашето вътрешно безпокойство и негативни емоции, както и да създаде нов конфликт от едно обикновенно информативно съобщение.

Много често възприемаме като безспорен факт констатациите, които изплуват от нашите мисли, но в действителност повечето от тях са сложна смесица от мнения и субективни преценки, оформени под въздействието на емоциите.

Част от тези емоции са позитивни и полезни, други са негативни и вредни. И в двата случая обаче вътрешният ни глас рядко е неутрален и безпристрастен.

И какво на практика се случва с нашата комуникация, като родители, когато смесваме фактите като ги украсяваме с  лоши мисли подвластни на нашите негативни емоции и трудности. Удължаваме трудния период на преминаване през раздялата, като се самосаботираме. Под влияние на тези сценарии нападаме другият родители и предизвикваме нов конфликт, който нищо чудно и да доведе до този сценарий при нашето поведение.

Не забравяйте, че когато искате да промените нещо в живота си, първо трябва да започнете от себе си.

В работата ми като консултант по кризисни връзки, раздяла и развод  ще преминем през този етап заедно, за да успеете да се справите с емоциите си и да се измъкнете от капана на лошите мисли и страшните сценарии по отношение на бившият ви партньор.

Обедете се и ще поговорим как да комуникирате, как да се справите с това трудно положение, в което се намирате.

Заедно ще работим в посока на вашето ново начало!

Кои сме ние от Разделени Заедно?

В Разделени Заедно сме екип от, мечтатели мъже и жени, които също като вас сме преживели трудни връзки и раздели. Ние вярваме, че с малко помощ всеки е способен да се справи с трудните моменти в любовта и да излезе от тях по-уверен и силен. Зад гърба ни стоят много обучения, практики, менторства и консултации, в съчетание с натрупан  житейски опит.  Ние сме тук, за да ви подадем ръка и да преминем заедно през трудните периоди в живота ви. Запишете час за безплатна опознавателна консултация с нас, независимо дали ще продължите да работите с екипът ни. Това ще ви даде идея за стъпките, които трябва да направите, за да преодолеете кризата и да откриете новото си начало.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Refund Reason

X